PERSONEL GEÇİŞ VE KONTROL SİSTEMLERİ

İş dünyasında kurumsal bir yapıya bürünmek başarının en önemli adımlarından bir tanesini oluşturmaktadır. Oluşturulan kurumsal yapı personellerin en iyi şekilde yönlendirilmesi ve denetlenmesini amaçlar. Böylece uygulanması gereken işlemler kusursuz bir şekilde devam edecek ya da bir sorun olduğunda kısa süre içerisinde fark edilecektir. 

İşletmelere giriş yapan personellerin ya da misafirlerin kontrol edilebilmesi için geçiş sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemler sayesinde işletmeye gelen insanların tamamı kontrol altında tutulabilmektedir. Geçiş sistemlerinin kendi içerisinde farklı çeşitleri yer alır. Kartlı, parmak izli ya da şifreli olarak bu sistemler kurulabilmektedir. Seçenekler arasından hangisinin seçileceği ise tamamen işletmelere bırakılmaktadır.

Geçiş Sistemleri Nerelerde Kullanılmaktadır?
Geçiş sistemlerinin kullanım alanları son derece geniştir. Yüksek sayıda personele sahip olan ve gün içerisinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan iş yerlerinin tamamında geçiş sistemleri kullanılabilmektedir. 

Geçiş sistemlerinin yaygın olarak kullanıldığı alanlardan bir tanesi olarak fabrikalar gösterilebilir. Fabrikalara giriş yapan personellerin saatlerini kontrol etmek amacıyla bu sistemler kullanılacaktır. Bunun yanı sıra hastanelerde de bu sistemler yaygın bir şekilde kullanılır. Özellikle yalnızca belli personellerin giriş yapabileceği ameliyathane gibi alanlar kartlı sistemler ile koruma altına alınmış olur. 

Toplu taşıma araçlarının bekleme alanlarında da sıklıkla bu sistemlerden fayda sağlanmaktadır. Ücretlerin ödenip ödenmediğini denetlemek adına geçiş sistemlerinden yardım alınır. Böylece insanlar çok daha rahat denetlenmiş olacaktır. 

Geçiş Sistemlerinin Faydaları Nelerdir?
Geçiş sistemlerinde sunulan faydaların en önemlisi yetkisiz girişlerin kolayca sınırlandırılmasıdır. Bazı durumlarda çalışanların da kendi içerisinde farklı şekillerde yetkilendirilmesi gerekmektedir. Bu yetkilendirme işlemleri sayesinde işletmelerin ya da kamu dairelerinin belirli alanları koruma altına alınmış olur. Şirket bünyesinde çalışan kişilerin dahi girmesine izin verilmeyen alanlar olabildiğinden bu sistemler çok faydalı olacaktır. 

Personellerin kontrolü için de geçiş sistemleri kullanılmaktadır. Sisteme giriş saatleri net bir şekilde belli olduğundan çalışanların işlerine geç kalıp kalmadıkları rahat bir şekilde tespit edilmektedir. İşletmeye gelen misafirlerin her istedikleri alana geçiş yapamaması da bu sistemler tarafından sunulan faydalar arasında yer alır. Bütün bu faydalar için başvuruların yapılıp geçiş sistemlerinin kurulması gerekli olacaktır. 

şletmeler yeni kuruldukları dönemde çok yüksek çalışan sayısına ulaşamayabilirler. Böyle işletmelerde aile ortamı çok daha kolay bir şekilde kurulur ve çalışanların denetlenmesi çok zor olmaz. Ancak işletmelerin büyüyemeye başlaması personel sayılarının binler ile ifade edilmesini sağlayabilmektedir. Böyle durumlarda her bir personeli takip etmek ve rapor tutmak çok mümkün olmaz. Bu işi yapacak farklı bir sistemden yardım alınması gerekecektir. 

Personellerin birçok farklı yönden takip edilmesi ve alınan sonuçların raporlanması için kullanılan sistemler personel takip sistemleri olarak isimlendirilmektedir. Personellerin işyeri ile ilişkili olan birçok farklı durumu bu sistemler sayesinde kontrol edilir. Tüm çalışanlar sistem tarafından takip edilecek ve raporlanacaktır. Çalışanlar hakkında oluşturulan, tamamen objektif raporlar işyeri sahipleri için son derece değerli olacaktır. 

Personel Takip Sistemleri Nasıl Kurulur? Nasıl Kullanılır?
Personel takip sistemlerinin kurulumu her zaman profesyonel firmalar tarafından yapılmaktadır. İlk olarak donanımlar işletmelere getirilir. Personellerin denetlenebilmesi için geçiş sistemleri kurulacaktır. Bu sistemler sayesinde personelin işletmeye giriş ve işletmeden çıkış saatleri çok net bir şekilde görüntülenmiş olacaktır. 

Personelin giriş ve çıkış saatlerini belirlemek için konan giriş sistemlerinde parmak izi, kart ya da yüz tanıma sistemleri kullanılabilmektedir. Personel takip sistemleri arasından seçim yapılırken işletmenin ekonomik şartları ve hizmet verilen sektöre göre kararlar verilir. Personellerin rahatlıkla kullanabilecekler bir sistemi tercih etmek gereklidir.

Personel Takip Sistemleri İle Hangi İşlemler Yapılabilir?
İşletmeler personel takip sistemleri ile birlikte personelin yalnızca giriş ve çıkış yaptığı saatler hakkında bilgi almazlar. Bunun yanı sıra hangi çalışanın erken ya da geç çıktığı rapora eklenecektir. O gün izinli olan personeller hakkında da özel raporlar hazırlanarak sunulacaktır. İznin ne kadarlık verildiği ve o gün kaçıncı gününde olduğu gibi bilgiler raporlarda yer alır. 

İşletmelerde fazla mesaiye kalan kişilerin ücretleri belirlenirken de bu raporlar kullanılmaktadır. Çalışanın mesai saatleri dışında işletmede geçirdiği süre rahatlıkla gözlemlenebilir. Böylece mesai ücretleri hesaplanacak ve çalışanlara yatırılacaktır. Anlık olarak işletmede kaç çalışan olduğu da bu sistemler sayesinde belirlenir. İstenirse akıllı telefonlar ile senkronize edilmesi ve bu şekilde kontrolü de mümkündür. 
 

Düzce güvenlik kamerası, Düzce kamera sistemleri, Düzce alarm sistemleri


Whatsapp Destek

Serdar

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?